Midsommar

nu har jag jobbat en vecka på TBK seglarskola vilket har vait skit kul tycker jag. jag har mest slappat runt i en motor båt och sagt att det ser bar ut och fortsätt så till ungarnan så det är niice. Min midsomar har jag firat på ljuserö med några väll bekanta orienterings familjer, vi hade riktigt roligt och jag vet inte om jag hällre skulle firat midsommar på ingmarsö istället. nu till sist är jag hemma och är skit trött som vanligt och imorgon ska jag jobba igen men förut så jobabdejag som medhjälpare men nu ska jag vara instruktör så fått en liten befodran kan man säga :P

det blev inte så långt inlägg utan bilder men orkar inte

Jäktigt

Igår hade jag avslutning det var sorligt men ändå skönt min lärare spelade upp en grymm sång hon skrivit med ackorden till björn Gustafssons låt. men det roligaste den kvällen var att träffa min gamla mattelärare Andreas. Efter avslutningen drog vi hem till Moa typ hela klassen där vi träffade några andra sen gick vi hem till Natalie och sov.

På morgonen så gick jag upp vid 8 och åt frukost själv och sen åkte jag hem med roslagsbanan. Väll hemma så han jag bara göra i ordning mig för min gammelmormors begravning :( det var sjukt sorligt med orgeln som spelade sådan underbar musik och jag klarade knappt av att gå fram till kistan och sen efter när folk började prata med mig och jag kunde inte snack anormalt pga. någon klump i halsen. Nu håller jag på och packar, jag ska till Finland och springa orientering en jättestor tävling så det ska bli kul. sen direkt när jag kommer hem så ska jag jobba så hinner inte hem emellan.


Stof lägret

nu komemr ett långt inlägg tror jag om jag orkar. Det börjar med att på fredag eftermiddag kl 17 så skulel vi i orienteringsklubebn samlas för att åka på läger i nacka. När jag kom dit så gick vi till en äng med packningen och började slå upp tälten vi skulle sova i, sedan gick jag och dom andra till start för kvällensmedeldistans. det gick sådär för mig för attjag tappade konsentrationen för att jag var tvungen att visa 2 sopor vartdom var på kartan så kom slutligen 3:a. Sedan gick vi och la oss i ett stort gult tält utan innertält, vi pratade en stund och somnade sedan.
På morgonen så var det fult av myggor i tältet  vi räknade dom till 152 st. jag käkade frukost och sen så åkte jag och pappa hem för jag skulel på sommarjobbsträff inför seglarskolan där jag ska jobab i sommar :D. där var det roligt och fick höra månag bra historier av riktigt sköna filurer så längtar tills dess. fter det så följde jag julia som också ska jobab där till tåget där hon skulle till satn och då passade jag på att gå en sväng mott  felix och simon med alex för dom skulel fiska, skulel gärana hängkat men kunde inte för  pappa kom och hämtade mig för att åka tillbaka till lägret.
När jag kom tillbaka så bytte jag om och så var det dags för äventyrskavels som är anorlunde jämnfört vad man är van vid. man delades slupvisst in i lag med dom jämnåriga både tjejer och killar,man var typ 5 st i varje, mitt lag var bara killar :P. Sen så gick starten och då fick man ett papaper och en kompass och en penne och sen så var allt skit kompliserat men ska försöka förklara.man fick ett antal instuderings frågr och svaren på dom skulle man multiplisera och så fick man ett meter antal typ 350 m och ett grad antal typ 104 och då med kompassen s skulle man ställa in gradena och då ta ut vilken riktning man skulle och sen så skulel man sprinag den i då som exemplet 350 m iaf försöka. det gick sämst för oss til första då det var fult med stolpar där det stog grand siffror och meter saker sånt, så vi sprang åt något håll som var fel och snetilbaka då vi fick hjälp vart vi skulle :P. sen väll vid andra kontrollen så skulel man sprinag så sträckor på någon lapp man fick där det stog grader saker och sånt skit, när man kom till något träd så stog det ett tal på det och så skrev amn up dte och sen sprang tillbkak och gjorde så 4 ggr. sen skulle man multiplesera talen och då fick man ut kursen mot nästa kontroll. problemte var bara att vi fick fel tal och sprang typ 1 km åt fel håll och väll där så stötte vi på ett annat lag så. så letade vi lite där och sen sprang vi tillbaka.
Där fick vi hjälp igen :P så vi komm till nästa och då sjkulle man följa ett snöra med en ring och så skulle man gå tåg runt trädd under tråden och huller om buller set var skit segt speciellt för mig som är så lång. Sen så fick vi en ny kurs ch då för först gången gick det bra och vi kom rakt på och så kom vi ifatt ett lag som hängd oss(dom var sämst) sen så skulle tre i laget paddla kanot och så skulel man runda två bojar där det stog nästa kurs. jag paddlade och satt längst bak och styrde. vi ägde och var helt klart bästa av alla lag. sen efetr det så skulel man ta en sista kurs och så var vi imål.
Sen på kvällen så tog man dte lungt och sen kom värasta sköna grappen till oss och bara hoppade in han var 10 år sa han. vi pratde typ och så kom han och bara hoppade in bockstavligt talat och började skratta när vi gjorde det. sen  så retades vi med han. han var fett konstig men ändå skön han vissade sina "coola" breakdance steg och sa "yeah baby" hela tiden. han sprang runt och gick typ på något annat än vanlig mat. Sen när det roliga var slut så gick vi typ och sov. sen på morgonen så var dte vanlig kavel (stafett). det gick ganska dåligt för vårat lag och det var skit  varmt och fanns inge vatten kvar så jag fick typ varmeslag och ont i halsen, man sprnag precis under nackamasterna. sen så gick vi tillbaka och badade, det var kallt och det var några spm neckade :P har tyvärr inga bilder på dom. sen så gick vi och packade ihop tälten och gick och köpte glass. tog en magnum strawberry men den sög för direkt när jag öppnade den så ramlade all vit choklad på marken den som är så god :( . då kunde vi också konstatera att william en kill  hade under dagen på stafetten tagit bort 21 fästingar som krypigt på honom, ingen annan hade haft någon. när jag kom hem så sov jag en timme ich sne käkade räkor och baugett och packade inför klassresan imorgon, håll tummarna för att jag vaknar i tid.

Här är några sopor som ramlat i sjön med kanoten ni kansk einte ser dom så bar men dom ligger framför kanoten (fotograf...pappa)
image7


HÄr är när jag paddlar ut me dmin grupp (fotograf....pappa  som kansk emärks på kvaliten på zoomningen)
image8

exkrabilder fick inte plats med fler på det åvan av någon anledning

Här sitter jag och mårten(bögmannen) och käkar frulle
image12

är sitter ci på söndagen och väntar på någon som är ute i skogen. det rä jag som tar en klunk vatten det ända vi hade, william är han åt vänster som slog rekord i fästingar.
image11

RSS 2.0